kantoor_lr_007

Veelgestelde vragen

Vind hieronder antwoord op jouw vragen met betrekking tot warmtepompen en de installatie daarvan. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze specialisten, wij helpen je graag verder!

 • Veelgestelde vragen over warmtepompen

 • De kosten voor de aanschaf van een warmtepomp verschillen per type warmtepomp dat geïnstalleerd wordt:

  • De kosten voor een elektrische warmtepomp liggen tussen de €... en €....
  • De kosten voor een hybride warmtepomp liggen tussen de €... en €....
 • De terugverdientijd van een warmtepomp ligt gemiddeld tussen de 7 en 15 jaar. Het is lastig om een concrete terugverdientijd af te geven, omdat de situatie per persoon en per huishouden verschillend kan zijn.

 • Warmtepompen moeten aan bepaalde geluidseisen voldoen. De binnenunit zal niet meer geluid produceren dan een standaard centrale verwarming installatie. De buitenunit daarentegen mag 's nachts maximaal 40dB produceren en overdag 45 dB.


  Hierbij is het belangrijk dat het nieuwe warmtepompen systeem goed geïnstalleerd wordt door een professional. Wij helpen je graag bij de installatie van een warmtepomp.

 • Jazeker. Er zijn zelf verschillende subsidies beschikbaar als je een warmtepomp wilt aanschaffen. Hoe groter het vermogen van de warmtepomp, hoe hoger de subsidie.


  Mocht je een warmtepomp willen aanschaffen bij het Remeha Experience Center, kunnen wij ook de subsidieaanvraag voor jou afhandelen.

 • Een warmtepomp bestaat uit twee onderdelen, een binnen- en buitenunit. De binnenunit wordt in de meeste gevallen in de meterkast geïnstalleerd, naast de bestaande cv-ketel. Mits hier ruimte voor is.


  De buitenunit wordt dan uiteraard buiten geplaatst. Vaak tegen de buitengevel. De installateur houdt rekening met de beschikbare ruimte en het mogelijke geluidsoverlast voor anderen.

 • De levensduur van een warmtepomp is afhankelijk van hoe goed deze onderhouden wordt. Wij raden aan om bij de installatie van de warmtepomp een onderhoudscontract bij de desbetreffende installateur af te sluiten. Een goed onderhouden warmtepomp heeft een levensduur van 15 tot 20 jaar.

Meer weten

Duurzaamheid

De installatie van een warmtepomp systeem is erg duurzaam. Zo ga je bijvoorbeeld al snel besparen op je gas- en energiekosten. Een goede investering voor nu en voor in de toekomst.

Warmtepompen

Neem een kijkje bij de verschillende soorten warmtepompen die het Remeha Experience Center aanbiedt voor installatie. Kies je voor een hybride of elektrische?

Garantie & levertijd

De levertijden van warmtepompen zijn verschillend per soort en type dat geïnstalleerd moet worden. Ook bieden wij garantie op al onze warmtepompen.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: