kantoor_lr_007

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzaam systeem dat gebruikt wordt voor het opwarmen van je huis en het water voor gebruik in keuken en badkamer. De geïnstalleerde warmtepomp wint warmte uit de lucht en zet dit vervolgens om in bruikbare energie. Op deze manier ga je al snel besparen op je gas- en energierekening. Wij geven jou graag meer uitleg over de werking van warmtepompen in het Remeha Experience Center.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet dit vervolgens om in bruikbare energie. Hij koelt de buitenlucht af en de warmte die daardoor gegenereerd wordt, wordt doorgestuurd naar de warmtepomp.


Aan de onderkant van de warmtepomp is deze verbonden met de centrale verwarming, door middel van een buizensysteem. De warmtepomp geeft zijn warmte af aan bijvoorbeeld de vloerverwarming of bestaande radiatoren. De warmtepomp werkt als een warmtewisselaar en geeft de warmte af aan het buizensysteem naar de centrale verwarming. Bij een warmtepomp wordt er ook altijd een buitenunit geïnstalleerd.

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: