kantoor_lr_007

Duurzaamheid

In Nederland maken ongeveer 85% van de woningen gebruik van een centrale verwarming met gas. Maar, om nog duurzamer te leven moeten we toch een keer van het gas af. Om woningen op een duurzame manier te verwarmen, is een warmtepomp een erg goed en milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel. Daarnaast zit er in de meeste gevallen subsidie op warmtepompen, wat de aanschaf een interessante investering maakt.


Wil je meer weten over de werking van warmtepompen of wil je gelijk met een van onze specialisten aan tafel zitten? Je kunt gemakkelijk een afspraak maken bij het Remeha Experience Center.

Elektriciteit

Een warmtepomp zorgt ervoor dat je in plaats van gas, elektriciteit gaat gebruiken. Het stroomverbruik kan zelfs gaan verdubbelen. Maar het gasverbruik dat je hiermee uitspaart is een stuk minder schadelijk voor het milieu dan het stroomverbruik. De omschakeling van gas naar elektriciteit is niet alleen goed voor het milieu, het is ook voor goed voor je portemonnee. Gas is namelijk een stuk duurder dan elektriciteit.



Zelf elektriciteit opwekken

Wanneer je de elektriciteit voor je warmtepomp zelf opwekt via bijvoorbeeld zonnepanelen, gaat je CO2-uitstoot zelfs nog meer dalen en je kosten voor elektriciteit nog verder naar beneden. Alleen heb je hier in Nederland vaak écht wat aan in de zonnige maanden. Juist in Nederland willen we ons huis juist in de koudere maanden verwarmen.

kantoor_lr_007
kantoor_lr_009

Levensduur

Een warmtepomp laten installeren is zeker een duurzame keuze en een goede investering. Voor zowel nu als voor in de toekomst. Het is dan ook heel interessant om te weten hoe lang je van een warmtepomp kunt genieten. De investering in een warmtepomp weegt dan ook zeker op tegen de opbrengst.


De gemiddelde levensduur van een warmtepomp wordt in theorie ongeveer geschat op 15 jaar. In de praktijk zien wij ook warmtepompen terugkomen die langer 20 jaar meedraaien. Hier zit weer een verschil in tussen welke soort warmtepomp er geïnstalleerd wordt en hoe goed deze onderhouden wordt.


Om de warmtepomp zo lang mogelijk mee te laten draaien is het belangrijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Dit kan in de meeste gevallen bij de installateur van de warmtepomp zelf.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van een warmtepomp geeft aan hoe lang het duurt voordat de besparing gelijk is aan het geïnvesteerde bedrag. Dit hang onder andere ook af van de stroom- en gaskosten.


De terugverdientijd van een warmtepomp ligt gemiddeld tussen de 7 en 15 jaar. Het is lastig om een concrete terugverdientijd af te geven, omdat de situatie per persoon en per huishouden verschillend kan zijn.


Wanneer je een warmtepomp laat installeren, wordt de cv-ketel minder vaak gebruikt en gaat deze ook langer mee. Hierdoor ga je ook besparen op je stroom- en gaskosten. Wanneer je je woning verder gaat verduurzamen met goede isolatie, zal dit je nog meer geld gaan besparen.

kantoor_lr_007

Meer weten

Garantie & levertijd

De levertijden van warmtepompen zijn verschillend per soort en type dat geïnstalleerd moet worden. Ook bieden wij garantie op al onze warmtepompen.

Warmtepompen

Neem een kijkje bij de verschillende soorten warmtepompen die het Remeha Experience Center aanbiedt voor installatie. Kies je voor een hybride of elektrische?

Maak een afspraak

Wil je meer weten over hoe een warmtepomp jouw woning kan verduurzamen en een van onze experts spreken? Maak een afspraak om langs te komen in het Remeha Experience Center!

Cookie-instellingen
U kunt hieronder uw cookie-instellingen kiezen en accepteren: